Resenja » Fizicka Bezbednost » Video analitika

Video analitika se danas primenjuje u svim delatnostima, od trgovine i turizma preko bankarstva do industrije, kritične infrastrukture i javnih površina. U zavisnosti od primene, koriste se različite video analitičke funkcije od kojih je najrasprostranjenija prostorna video analitika u smislu detekcije ulaska osoba ili vozila u zaštićenu zonu, zadržavanje u zoni, detekcija ostavljenih objekata, kretanje u nedozvoljenom smeru ili slično.

Ove jednostavne video analitičke funkcije se danas mogu ostvariti i putem kamera koje u sebi sadrže softver za  analizu video sadržaja i koje se mogu podesiti za obavljanje specifične radnje.

Naša rešenja video analitike na krajnjim uređajima - kamerama koriste Cisco Video Analytics skup softverskih aplikacija i Cisco IP kamere kao platformu za izvršavanje video analitičkih zadataka.

Složenije funkcije, kao što su prepoznavanje lica, prepoznavanje registarskih oznaka vozila, regulacija saobraćaja ili identifikacija brojeva železničkih vagona i kontejnera najčešće se vrše pomoću posebnih softvera za tu namenu.

Naša rešenja za složene probleme uključuju vrhunske softverske proizvode kompanije ISS - Intelligent Security Systems i provereno daju visoku tačnost analize i zanemarljiv broj lažno pozitivnih rezultata.

SecurOS TRAFFIC SCANNER detektuje u realnom vremenu najčešće tipove saobraćajnih prekršaja

SecurOS AUTO je inteligentni modul koji obezbeđuje algoritme automatskog prepoznavanja registarskih oznaka

SecurOS CARGO je inteligentni modul koji obezbeđuje prepoznavanje oznaka kargo kontejnera na kamionima i kranovima u lukama

SecurOS FACE obezbeđuje mehanizme prepoznavanja lica i identifikaciju u realnom vremenu

SecurOS TRANSIT je inteligentni modul koji obezbeđuje prepoznavanja oznaka na železničkim vagonima, tankerima i platformama vozova

Pogledajte prezentacije uspešne primene vrhunskih ISS rešenja video analitike za sledeće izazove

Urbana bezbednost

Regulacija i nadzor saobraćaja

Bezbednost železničkog saobraćaja

Bezbednost luke i prepoznavanje kontejnera- CARGO