Kako funkcioniše Duo Security | com4t
Blog » Kako funkcioniše Duo Security

Šta predstavlja dvo-faktorska autentifikacija?

Dvo-faktorska autentifikacija za razliku od klasične autentifikacije dodaje još jedan sloj zaštite našim online nalozima. Potvrđivanje identiteta omogućeno je „drugim faktorom“, uglavnom mobilnim telefonom ili mobilnim uređajem. Na taj način u potpunosti ćete zaštititi vaš nalog čak i ukoliko neko sazna Vašu lozinku.

kako_funkcionise_duo.png

Kako Duo radi?

Duo Security funkcioniše tako što prvenstveno unesete Vaše korisničko ime i lozinku, a potom koristite Vaš mobilni uređaj kako biste potvrdili Vaš identitet. Na taj način, Vaše autentifikovanje je u potpunosti sigurno.

Vaš administrator može podesiti Duo security tako da kada unesete Vaš „username“ i „password“ birate „drugi faktor“ autentifikacije. To može biti SMS poruka, glasovni poziv, ili jednokratni kod.

Ukoliko ne želite da koristite mobilni telefon, Vaš administrator može podesiti hardverski token. Hardverski tok je u obliku USB Flash stika, i mora biti priključen na uređaj sa koga želite da se autentfikujete.

Čemu ovo služi?

Standardne lozinke lako se kompromituju i otkrivaju. Mogu biti ukradene, hakovane ili nasumično pogođene bez Vašeg saznanja o tome. Zato dvo-faktorskom autentifikacijom dodajete još jedan sloj zaštite sistemu za autentifikovanje. Sa Duo Push opcijom bićete obavešteni svaki put kada neko pokuša da se autentifikuje sa Vašim nalogom.

Bitno je napomenuti da je Duo u potpunosti odvojen sistem od Vašeg korisničkog imena i lozinke. Duo nikako ne može da vidi Vašu lozinku.

Podržani uređaji

podrzani_uredjaji.png

Duo security je jako fleksibilan po pitanju integracije i implementacije, a zasigurno se može ostvariti integracija sa čitavim Cisco zaštitnim framework-om. Na taj način ostvarićete potpunu sigurnost i pouzdanost autentifikovanja na Vaš poslovni sistem.

Duo je dizajniran tako da ga odlikuje jednostavnost korišćenja. Kako za administratore tako i za krajne korisnike. Duo je proizvod koj u potpunosti pojednostavljuje dvo-faktorsku autentifikaciju. Ne zahteva kompleksnu administraciju što će Vašim administratorima dati više vremena za druge poslove.