Šta Cisco besplatno nudi kompanijama u vreme Covida-19? | com4t
Node » Šta Cisco besplatno nudi kompanijama u vreme Covida-19?
25
Nov

U vreme COVID-19 pandemije, ljudi su prisiljeni da potpuno promene način rada radeći na daljinu full-time. Mnoge kompanije nisu bile spremne na ovako veliku tranziciju i imaju velikih bezbednosnih kao i finansijskih problema u organizovanju novog radnog okruženja. Kompanija Cisco Systems je odlučila da podrži kompanije dajući im besplatna rešenja do 01. jula 2020 godine. 

Predstavljamo Vam koja su to rešenja:

Za neometanu komunikaciju i organizovanje sastanaka u okviru kompanije kao i sa korisnicima

Cisco Webex - Kako biste mogli da nastavite svoje redovne poslovne aktivnosti  i da održavate virtuelne sastanke putem videokonferencijskih poziva, Cisco Webex Vam omogućava da potpuno besplatno komunicirate sa velikim brojem korisnika. Praktično to znači da možete da organizujete sastanke, razmenjujete dokumenta, delite sadržaj svog ekrana i koristite virtuelnu tablu.

Glavne prednosti Cisco Webexa su:

 • Veliki broj istovremenih učesnika u pozivu - do 100
 • Bez vremenskog ograničenja- Sastanci mogu da traju koliko god je potrebno bez prekida nakon određenog vremenskog perioda
 • Kompatibilan sa VoIP arhitekturom
 • Lako zakazivanje sastanaka-iz pretraživača, desktopa, mobilne aplikacije
 • Nema nepotrebnih skidanja raznih dodataka niti plug-inova

 

blog.jpg

 

Za bezbedan pristup i neometan rad

1. Cisco Umbrella - Kako biste se zaštitili od malicioznih internet sajtova koji mogu doneti probleme u Vašem udaljenom radu, kao i probleme u mreži kompanije kada se budete vratili na  radna mesta. Ovo cloud rešenje radi po principu više sigurnosnih funkcija isporučenih u jednoj usluzi – omogućavajući Vam da pružite odgovarajući nivo bezbednosti bez obzira na to odakle korisnici rade.

Glavne prednosti:

 • Precizno identifikuje, analizira i otklanja sve potencijalne pretnje sajber napada;
 • Štiti udaljene radnike bez potrebe za drugim uređajem;
 • Veštačkom inteligencijom brže otkriva potecijalne pretnje;

Inicijalni trial period je sa 14 dana produžen na 90 dana i preporučujemo da iskoristite priliku da isprobate ovo rešenje.

umbrella.jpg

2. Duo Security- Kako korisnička lozinka više nije dovoljni nivo bezbednosti u savremenom računarskom okruženju mnoge kompanije koriste dvofaktorsku autentifikaciju. Ovo rešenje predstavlja dvofaktursku atentifikaciju koja koristi mobilnu aplikaciju za generisanje sigurnosnog koda kojim potvrđujete svoj identitet prilikom pristupa Vašem sistemu. Duo Security može biti integirsan sa AnyConnect rešenjem ali i sa VPN rešenjima drugih proizvođača.

Kada korisnik poželi da ostvari VPN konekciju ka korporativnoj mreži, pored same lozinke korisnik će generisati drugi stepen autentifikacije pomoću mobilnog telefona. Drugi stepen autentifikacije može biti otisak prsta, token ili jednostavna potvrda da je to upravo on.

2fa.png

3. Cisco AnyConnect Secure Mobility Client- predstavlja VPN klijent koji je u vreme rada od kuće neophodan zaposlenima kako bi bezbedno pristupali informacionom sistemu kompanije, portalima, dokumentaciji itd. AnyConnect omogućava enkriptovan pristup zaposlenima sa računara i mobilnih uređaja dajući korisnicima priliku da povećaju dozvoljen limit za postojeće korisnike, kao i besplatne licence za kompanije koje do sada nisu koristile ovo rešenje.

Glavne prednosti AnyConncect rešenja su:

 • Omogućen bezbedan pristup kompanijskoj mreži bez obzita na lokaciju, u bilo koje vreme, sa bilo kog uređaja
 • Jednostavna upotreba i podešavanje
 • Visoka bezbednost i pouzdanost

4. Cisco Advanced Malware Protection for EndPoint – Pruža prevenciju od zlonamernog korišćenja resursa i neprekidno čuva sistem od zlonamernog ponašanja. Cisco AMP zaštitiće sve vaše uređaje koji god operativni sistem oni nosili. Neke od glavnih prednosti Cisco AMP jesu:

 • Inteligencija bazirana na Cloud-u
 • Antivirus i Exploit zaštita
 • Analiza svih fajlova i saobraćaja na bazi mašinskog učenja
 • Podržava On-Premise, Cloud i hibridne arhitekture

Iskoristite sjajnu priliku i potpuno besplatno koristite sva navedena rešenja do 01.07.2020. Kontaktirajte nas na info [at] com-4t.rs kako bismo zajedno sa vama videli koja rešenja su vam potrebna i kako bismo vam obezbedili besplatne licence!